Noll trovärdighet TV4

Jag blev bara tvungen att skriva lite till om Tone & TV4 affären.

Häromdagen fick jag en del ur min blogg i Aftonbladet om ämnet.
http://www.aftonbladet.se/vss/lasarbladet/story/0,2789,846171,00.html

Idag så läste jag på Resume att TV4 fortsätter och bubbla om trovärdighet.
http://www.resume.se/nyheter/2006/06/27/tone_hart_och_orattvist/index.xml

TV 4-chefen vägrar ändra sig
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,847904,00.html

Kommentarerna haglar mot TV4 och det är helt galet att Kinna Bellander inte ens verkar inse att TV4:s beslut mot Tone skadar TV4:s trovärdighet ännu mer.  Var man än läser i media om det hela så är de flesta mot TV4. Jag förstår verkligen inte logiken någonstans.

Valfrihet och respekt är viktigt
Det finns tydligen ingen valfrihet på TV4. Jag tycker det är näst intill kriminellt att göra som TV4 gjort, pga Tone inte gjort något brottsligt men blir behandlad som hon gjort något fult och hemskt om man nu ska tala klarspråk, så som jag tolkar Kinna Bellanders beslut mellan raderna. Vad hon tycker om utvik eller Tone är hennes ensak. Tone måste få ha sin frihet att medverka i Slitz eller liknande och detta måste Kinna respektera även om hon är chef över Tone. Detta känns som maktmissbruk av en chef som ska börja bestämma vad som är rätt och fel. Valfrihet och åsiktsfrihet är viktigt så länge det inte skadar någon annan. Och bilden på Tone i Slitz skadar inte TV4! Just nu är Kinna Bellanders agerande som skadar kanalens trovärdighet, och det kommer ta tid för TV4 att reparera detta. TV4 har skjutit sig själva i foten denna gång och det ordentligt.

Dubbelmoral TV4
Jag kan inte låta bli att fundera på hur TV4 kan ta på sig rollen vad som är rätt och fel idenna fråga, särskilt inte med tanke på att kanalen inte är religös eller har något samhällsbudskap. Det hade varit skillnad om kanalen tex varit en Kristen kanal som bygger på Bibeln eller något i den stilen. TV4 sänder ofta program som innehåller våld, sex, skvaller, dokusåpor och annan satir. Ta exemplet med att TV4 ger tillåtelse att driva med kungahuset och säger att de gör det med glimten i ögat och att vi bara ska svälja det (även om det är roligt). På samma vis ska väl TV4 kunna se Tones medverkan i Slitz bilaga som en kul grej med glimten i ögat!

Discovery Channel förebild
Jag tycker TV4 borde titta på Discovery om de vill kunna tala i termer med ord som trovärdighet. Där är det endast faktaprogram, inga dokusåpor, serier eller annan populistisk dynga. Det är endast bara rena fakta-program som visas. Kinna Bellander kanske borde omplaseras till Discovery, hon har iallafall uppenbarligen inte höjt TV4:s trovärdighet efter sin linje efter detta. Själv slår jag över till SVT i rent vredesmod så fort TV4-nyheterna sätter igång.

Storm i ett vattenglas
Det är väldigt lustigt vilka proportioner detta taget, hade TV4 bara låtit detta passera hade de flesta inte märkt av bilden på Tone. Dessutom så har ju tex Peppe Eng vikt ut sig och många andra på TV4 utan några som helst problem. Varför gick det då men inte nu? Har deras utvik skadat kanalen?

Maktmissbruk
Jag har alltid funderat på varör länder bygger upp militärt försvar, när vi alla vill enas i grund och botten. Men man påminner sig hela tiden när det dyker upp knäppgökar som Kinna som beter sig diktatoriskt och tar rätt och fel i egna händer när de hannmnar på höga positioner.

Pengar styr
En annan sak jag kom att tänka på var när Svenska FHM skulle lanseras i Sverige, då fick de minsann marknadsföra sig via TV4. Jag undrar hur TV4 skulle agera om annonsörerna skulle börja bojkotta kanalen pågrund av åsiktsdiskriminering, eller tom hets mot folkgrupp. TV4 kallar ju tjejer som viker ut sig för bimbos, som om de vore lägre ställda och något man inte ska förknippas med. Den största bimbon på TV4 tycker jag är Kinna Bellander just nu. Det skulle vara intressant att se hur TV4 skulle agera om annonsörerna började agera och välja andra kanaler samt tittarna fick säga sitt.

Trovärdighet?
Så sent igår tittade jag trots allt på nyheterna i TV4. Då var det Ulrika Nilsson som var nyhetsuppläsare och hon lyckades göra en miss när hon skulle läsa upp nyheten om Axel Roses besök i Stockholm. Hon öppnade med att säga: Sångaren i Axel Roses band, Guns ´n Roses.... Ger det trovärdighet om vi nu ska vara lika petiga tillbaka som tittare? Skulle exempelvis Linda Skugge kunna ersätta Tone och läsa upp vädret på TV4 nyheterna? Varför använder TV4 ofta sexiga nyhetsuppläsare kan man undra, är det för att locka tittare eller för att just de är de bästa nyhetsuppläsarna? Nu är bårde Anna Lindmarker och Ulrika duktiga på att läsa upp nyheter, men man kan ju ställa frågan.

Motsägelsefulla länkar
Detta är saker som TV4 borde ta avstånd rent från logiskt just nu, men puffar glatt för.

Graaf och Gynning viker ut sig
http://www.tv4.se/kandis/439909.html

Stor puff för Maxime
http://www.tv4.se/kandis/472118.html

Elitas sexiga moves
http://www.tv4.se/kandis/469254.html

Stor kontrast på utvik i världen
Bara de senaste dagarna har jag läst om andra relaterade nyheter om utvik och vilken syn det finns utomlands. I Danmark så har man nakna utviksflickor i motsvarande tidingar till Expressen och Aftonbladet dagligen, medans i Indonesien är det tom straffbart.

Riskerar fängelse för utvik i Playboy
http://www.expressen.se/index.jsp?a=622527

Prostituerade testas av danska medier
http://www.expressen.se/index.jsp?a=621687

Side 9 pigen i Danska Ekstra Bladet
http://web.ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?TemplateID=570

Heja Sverige!

Jag måste bara säga att jag är stolt över Svenska fotbollslandslaget efter kvällens match mot England.

Det blev en riktig rysare, och Sverige är ett starkt lag trots det började lamt.

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,845292,00.html

Idag har jag haft besök av Marie Plosjö och vi har gått igenom en del kommande projekt.
Maries intresse för fotboll är mindre än mitt om jag nu ska uttrycka mig diplomatiskt :)

Underbar självdistans Kikki

Jag läste nyss en artikel i Aftonbladet om Kikki Danielsson

Kikki ber kunder köpa ut falukorv
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,844853,00.html

Jag tycker det är helt underbart att Kikki gör detta med ironi för att få slut på allt tråkigt skvaller relaterat till sketcherna. Det visar att hon har bra självdistans och humor samt kan driva med rykten och inte ta åt sig av illasinnade rykten och göra något kul av det hela.

Tråkigt nog är det att alla dessa rykten tagit fart från början.

Två sköna länkar

Satt just och läste Alexander Erwiks krönika på Sthlmfinest angående Linda Rosing

Är Linda Rosing verkligen naken?
http://www.sthlmsfinest.com/?option=section&parent_id=1&section_id=235&content_id=6042

Jag kunde inte låta bli att kommentera krönikan. Helt underbart sammanfattad.Kikade även på en intressant videointervju med Bill Gates & Steve Ballmer från Microsoft
http://channel9.msdn.com/showpost.aspx?postid=205005


Välkommen

Idag skapar jag ytterligare en blogg, mer inriktad på dagliga tankar och åsikter om allt som händer.