Mona Sahlin...?

Jahopp, så ska Mona bli ta över rodret efter Göran Persson!
http://www.expressen.se/index.jsp?a=836930

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men om S sätter sitt hopp till Monda tror jag partiet är illa ute. Vem kan fylla tomrummet efter Göran Persson som varit drivande för partiet både i Sverige och utomlands? Vilka nya väljare ska Mona försöka vinna sympati för, hon som inte ens kunde hålla ordning på sitt eget och partiets kontokort? 

S ska stå för den lilla människan?
Jag vet inte men det där partiet är i mina ögon kantat av folk som inte har någon vidare moral eller självrespekt. Skandalerna avlöser varandra, den ena värre än den andra.

Förtroende
Ska man vara politiker och partiledare måste man vara fläckfri från slarv och morallöshet samt ha starka mål och vara driven för sin egen idiologi, det ger förtroende för väljarna. Samt ha en politik för alla, inte bara en viss grupp som S representerar. Skillnaden mellan S och en fackförening är näst intill minimal, och det är inte en regerings uppgift att företräda fackföreningar.

Dela upp valet?
Det är nästan dags att dela upp höger och vänsterpartier som får representera två olika delar i samhället. Vid vaje val borde man få rösta på två partier. Ett som bara ska sköta företagsdelen i Sverige, och den andra som representerar det offentliga. Om tex den borgliga alliansen fick lägga all tid på att få fart på företagen och ekonomin, så skulle vänsterblocket i sin tu få fördela det som näringslivet drar in. Eller så får man ha en tredje opartisk del som sätter upp mål där varje halva måste uppfylla de krav som landet står inför. Som det är nu blir det antingen att allt dras åt ena eller andra hållet, det finns ingen blalans!

Där tror jag mittenpartierna har en del att fylla, särskilt miljöfrågorna, som inte får vara några ekonomiska hiner för partierna.

Vad ska S gå till val på nästa gång?
Höjda A-kassor igen?
Höjda skatter igen för som resulterar i höjda bidrag?
Mera Plus Jobb (luftjobb)?

Extrema skatter som gör det i princip omöjligt att driva ett lönsamt företag i detta land och få det att växa, om man nu inte är rik från början, och det man får tillbaka i form av offentlig service är inte rimlig i förhållande till skattaerna. Om man nu är en sån som inte utnyttjar offentlig verksamhet så är det väldigt mycke onödiga pengar man betalar, dessutom så kostar det nästan samma pengar ändå trots man redan betalat skatt för vissa saker! Och visst, vi får mycke för skattepengarna som vi kanske inte direkt ser eller tänker på, men iallafall, det finns mycke att göra på denna punkt. Mycke kan drivas privat eller avlastas från skatterna.

Jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna rösta på detta parti trots jag bryer mig om de svaga. Det går inte att bygga välfärd genom att ta från vissa och ge åt andra. Man måste bygga en riktig grund så även de som inte har får en chans att stå på egna ben och inte bli beroende av skatter och bidrag och fastna i bidragskarusellen, det förlorar alla på.

De stora felen med S tycker jag är.

1. Satsar inget på företagen, de bara urholkar dem som i slutändan gör de fattiga ännu fattigare. Det blir färre "rika" att ta av.

2. Jobbfrågorna, det här partiet ska vara ett "Arbetarparti"! Men på vilket sätt? Jag kan aldrig minnas i min livstid att S skapat ritkiga jobb under en regeringstid i någon större utsträckning trots högkonjunktur utan att sätta folk i åtgärder och bidrag. Hela AMS måste vara ett av världens största skämt och misslyckande.
 
Det kostar mer än det smakar, och jobb fixar man själv om man är händig. AMS verkar mest en institution för att avgöra vem som ska få a-ksssa eller inte pga om den arbetslösa sökt jobb eller inte. Själva grundiden för AMS är helt borta och detta betalar vi massor av skatt för? Privatisera skiten NU! Det finns andra som är bättre på fixa jobb och samordna mellan företag och arbetssökande. Det fanns något som hette Jobbline och jobbexpo under mitten på 90-talet. Var finns de nu? De är väl bortreglerade av S efter 12 års styre så de själva har kontrollen avver sina bidragssystem. Monsa Shalin var arbetsmarknadsminister men vad har vi sett för positiva effekter av detta i samhället?

3. De pratar mycke om jämnställdhet, men fullständigt skiter i tex kvinnofrågaor, tex att lagstifta om lika lön för bägge könen. Om något parti ska driva den frågan så borde det vara S, särskilt för offentligt anställda. (sossarnas egen skapelse) Men nähäpp... Vad ska då partiet fylla för roll, varför behövs de?

4. De lyckas inte ens genomföra sin egen politik trots de har suttit och styrt i 12 år på raken. Se tex ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter, totalt maktlöst partim med för mycket jidder inombords.

5. Överdriven och föråldrad syn på vem som är rik och fattg.

Den enda kandidat jag skulle kunna känna någon form av respekt och förtroende för i detta parti är
Thomas Bodström.

Risken med Mona som kan anses vara för svag är att Borgarna får det ännu lättare att driva nästa val mot ett handfallet vänsterblock. Vänstern och Miljöpartiet kommer nog plocka en hel del väljare från S tror jag.

Men jag ska ge mona en chans och se vad hon har att komma med, tänk om hon skulle ha något nytt som kan gynna andra än arbetslösa eller för de som kan stå på egna ben och vill skapa möjligheter för andra och inte bli en börda för skattebetalarna. Det går inte bara sitta med händerna i kors och titta och säga vi ska höja skatterna så löser sig allt. Man måste ta i tu med problemen, pengar växer inte på träd eller faller från himlen som de flesta på vänster sidan verkar tro. Folk kanske sparar eler investerar för att kunna köpa något, då ska mian inte bli beskattad för man lyckats spara ihop en summa, man kan inte bara få allt så fort man har mindre än någon annan.

Jag skulle faktiskt hellre se Göran Persson göra comback igen efter att han kanske analyserat varför folk inte röstar på detta pari. Han hade iallafall lite power och kunde styra partiet på ett respektabelt sätt utåt. 

Tänk om S skulle ta och satsa på exempelvis miljöfrågor. Varför inte driva på vindkraftsutvecklingen i Sverige bara för att ta ett exempel.