Omoraliskt Cecilia Stegö Chilò

Jag får svart att hålla tillbaka mina tankar efter att ha läst denna artikel i Resumé.

Förra kulturministern Cecilia Stegö Chilò överväger att behålla sin lön i ett år.
http://www.resume.se/nyheter/2006/10/18/stego-chilo-vill-behalla-l/index.xml

Motsägelsefullt och inkonsekvent
Är det inte Moderater som har så mycke agg mot folk som skor sig på skattebetalarnas pengar? Och vill stoppa fusket med bidrag osv...

Först myglar hon bort pengar till staten, sen får hon jobb i regerigen tio dagar utan att hinna göra ett handtag mer än att göra bort sig. Och nu vågar hon tom överväga att ta pengar för detta! Om hon tog betalt för sina 10 dagar skulle det kännas tveksamt redan där. Hur är hon funtad kan man undra, och hur hade det gått för Sverige om hon suttit kvar i regerigen med denna extremt låga moral i så stora sammanhang?

Heder och etik
Ska hon ha hedern i behåll ska hon inte ta en krona från skattebetalarna samt betala det hon redan fifflat bort och rätta till sina misstag. Så kanske hon kan bli förlåten och få trovärdighet. Det skulle vara rätt signal.

Fel signaler till skattebetalarna
Det skulle ge helt fel signaler tror jag till skattebetalarna, samt att många som tycker man inte ska fiffla kommer totalt känna att nu skiter jag i att vara moralisk och laglydig. Vi har redan höga skatter och många har det redan tungt att få tillvaron att gå runt. Detta kan medföra att folk inte tvekar att sjukskriva sig för minsta lilla eller känna något dåligt samvete med att svartjobba eller fiffla med skattepengar.

Ska man betala skatt?
Tänk nästa gång man blir sjuk och blir nekad ersättning eller liknande, va underbart skönt det känns att betala skatt. Man vet ju vart pengarna går. Inte till de som behöver iallafall.

Det här ger ingen trovärdighet för hennes kollegor i regeringen om hon skulle ta pengarna.
Så här får det bara inte gå till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback